Nieuws

Voorlichting

JDRF

Naast fondsenwerving voor belangrijk onderzoek naar type 1 diabetes, houdt JDRF Nederland zich bezig met voorlichting. Dat doen we over type 1 diabetes, de behandelmethoden voor deze auto-immuunziekte en de ontwikkelingen op het gebied van onderzoek.

We organiseren informatieavonden, versturen maandelijks een nieuwsbrief en hebben drukwerk ter ondersteuning van voorlichting over type 1 diabetes. Hieronder lichten we onze voorlichtingsactiviteiten toe.

Nieuwsbrief
Via onze maandelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van type 1 diabetes. Ook delen we activiteiten van JDRF in deze nieuwsbrief. Wil jij het eerst op de hoogte zijn van onderzoeksnieuws over type 1 diabetes en het werk van JDRF Nederland? Meld je dan snel aan.

Informatieavonden
In één avond praten we je bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van type 1 diabetes: dat zijn de JDRF informatieavonden. Deze bijeenkomsten organiseren we speciaal voor mensen met type 1 diabetes en hun omgeving.

We brengen de deelnemers op de hoogte van het laatste onderzoeksnieuws, maar laten ze ook kennismaken met de nieuwste hulpmiddelen (zoals insulinepompen en glucosesensoren). Ook vertellen we je over de nieuwste technieken in de behandeling van type 1 diabetes.

Al onze evenementen vind je op www.jdrf.nl/events. Ben jij erbij tijdens onze volgende informatieavond?

Brochures en meer
JDRF beschikt over een uitgebreide collectie aan brochures en informatiefolders over type 1 diabetes. Van boekjes met informatie over wat deze auto-immuunziekte inhoudt tot folders speciaal voor leerkrachten of grootouders.

Heb je behoefte aan een duidelijke informatiefolder. Stuur een bericht naar info@jdrf.nl. Dan nemen we contact met je op om te kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Sociale media
JDRF is ook actief op sociale media. Ook daar brengen we je op de hoogte van interessante activiteiten, belangrijke nieuws en ontwikkelingen op het gebied van onderzoek naar type 1 diabetes. Neem eens een kijkje bij JDRF op Facebook, Instagram, Twitter of LinkedIn.