Jong met T1D

Diagnose T1D

Leven met T1D

Diagnose

Daar zit je dan. Net uit het ziekenhuis, bomvol informatie die ze je hebben bijgebracht, met een lichaam dat niet meer is wat het een paar weken geleden nog was. De diagnose type 1 diabetes kan behoorlijk hard zijn. Waarschijnlijk zit je hoofd vol met alles wat je in korte tijd bijgebracht is over T1D. Je wordt intensief begeleid voor het inregelen van je insulinetoediening en het managen van je bloedsuikers. Maar waar kan je nu terecht met persoonlijke vragen? Hoe kom je, naast alle feitjes, meer te weten over ‘het leven met...’?

Want één ding is zeker: type 1 diabetes heb je vanaf nu en dat gaat niet zomaar weg. Maar dat betekent zeker niet dat het leven nu minder leuk wordt. Misschien zit je met allemaal vragen. Met medische vragen kun je uiteraard bij je behandelaars terecht. Ben je op zoek naar wat tips, tricks en ervaringsverhalen? Dan zit je hier op de juiste plek. Hieronder zetten we wat dingen op een rij.

Weet in ieder geval dat je niet alleen bent: in Nederland hebben zo’n 120.000 mensen type 1 diabetes. Misschien voelt het nu alsof je de enige bent en wil je ook vooral even alleen zijn nu je pas net T1D hebt. Maar als je wil, zijn er altijd lotgenoten waarmee je je verhaal kan delen en die jou met hun ervaringen willen helpen.

Hoe kijken jongeren met T1D terug op hun diagnose? Je ziet het in de video hieronder.

Deze videoboodschap betreft uitsluitend de persoonlijke ervaringen en mag op geen enkele wijze worden opgevat of begrepen als geneeskundig advies. Je dient te allen tijde naar je eigen huisarts, specialist, diabetesverpleegkundige of behandelaar te gaan voor advies met betrekking tot jouw situatie. Ook als je vragen hebt naar aanleiding van deze videoboodschap adviseren wij je hiervoor in eerste instantie naar je eigen arts of behandelaar te gaan.