Archief

Achtste JDRF One Walk in Nederland levert ruim 135.000 euro op voor onderzoek naar type 1 diabetes

Nieuws

Totale opbrengst alle JDRF Walks in Nederland nu ruim 1 miljoen!

Het leek er afgelopen zaterdag 15 juni even op of onze achtste JDRF One Walk door regen overspoeld zou worden, maar gelukkig brak nét op tijd de zon door! Mede daardoor werd het weer een geweldige dag. Met dit jaar een bijzonder hoogtepunt: een bezoek van Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport.

Feestelijke middag

Landgoed Nyenrode te Breukelen was dit jaar het decor van een bijzondere dag voor jong en oud met diabetes type 1 en hun omgeving. Het werd een middag vol gezelligheid, onderling begrip en allerlei activiteiten. Minister Bruins opende samen met nieuwe directeur Ingrid Wiechers officieel het evenement. Daarna mocht de minister zich onderdompelen in de verschillende sportieve activiteiten die op de dag georganiseerd waren. Ook huldigde hij op het podium de nieuwe ambassadeurs van Stichting JDRF : hockeyster Danique Reidsma en basketballer Jordy Kuiper. Het publiek genoot van de sport- en spelactiviteiten, en liet zich bijpraten over de stand van onderzoek door onder andere Dr. Henk-Jan Aanstoot, Dr. Bastiaan de Galan en Dr. Paul de Vos.

Acties

Voorafgaand aan de One Walk hadden families en vrienden van mensen met type 1 diabetes zich ingezet om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de genezing en behandeling van type 1 diabetes. De acties liepen uiteen van het inzamelen van statiegeld tot het organiseren van workshops voor donaties en het bakken van koekjes. Er werden zelfs hele dorpsfeesten georganiseerd. Ook kwamen een vader en een zoon helemaal uit München gefietst, een tocht van maar liefst 850 km, waarmee zij maar liefst €4.550 wisten op te halen!

Sleutelhangers

Het doel van dit jaar was om €135.000 op te halen, dan zou de totale opbrengst van alle JDRF One Walks in Nederland namelijk één miljoen euro geweest zijn. Hoewel er een prachtig bedrag van €134.935 opgehaald werd, was het voor de aanwezigen toch wat teleurstellend dat dit doel nét niet gehaald werd. Gelukkig was daar Yona! Hij maakte zelf sleutelhangers en verkocht die de hele dag, en tilde met zijn opbrengst onder luid applaus de dagopbrengst over het doel!

Stappen gezet voor een wereld zonder type 1 diabetes

Zoals de naam van het evenement aangeeft stond ook de wandeling weer op het programma. In colonne legde men een prachtige wandelroute af rondom het landgoed. De wandeling staat symbool voor de stappen die onderzoekers en mensen met type 1 diabetes samen blijven zetten naar genezing en betere behandeling van type 1 diabetes.

Save the date!

De datum voor volgend jaar staat al vast: namelijk 13 juni 2020! De locatie blijft nog even een verrassing, maar we kijken er naar uit om jullie weer allemaal te zien dan! (Heb je eerder meegedaan met een actie en wil je weer meedoen? Geef dit dan hier aan, dan kopiëren wij vast je actie naar de nieuwe Walk website van 2020).