Nieuws

Dexcom G6 sensor verwacht in 2018

[caption id="attachment_7655" align="alignright" width="150"] Foto via Diatribe.org[/caption]Goed nieuws op het CGM front: de nieuwe Dexcom G6 wordt in 2018 verwacht en is op verschillende vlakken vernieuwend. De sensor zou langer te dragen zijn, minder gekalibreerd hoeven worden en nog nauwkeuriger zijn dan haar voorgangers.
Het eerste onderzoek met 49 mensen liet zien dat de Dexcom langer bleef zitten (10 a 14 dagen), nauwkeuriger was dan de Dexcom G5 en dat kalibreren minimaal, of zelfs helemaal niet meer nodig is. Binnenkort volgt een onderzoek bij een grotere groep proefpersonen. Daarnaast is de sensor kleiner dan de CGM's die nu op de markt zijn.
Dexcom is een CGM systeem dat continue de bloedglucosewaarde van de gebruiker meet. Op dit moment zijn in Nederland de Dexcom G4 en G5 op de markt. Deze systemen worden niet vergoed uit de basisverzekering. Via je ziekenhuis kun je mogelijk aanspraak maken op een Dexcom of andere CGM. Informeer daarover bij je verpleegkundige.
Meer weten over CGM's? Klik hier!

Wil je op de hoogte gehouden worden van onderzoeksontwikkelingen? Laat hieronder je gegevens achter en dan sturen we je maandelijks een update.