Nieuws

Eerste distributieovereenkomst FreeStyle Libre

libre sensor met resultaat op smartphone

OneMed en Abbott hebben bekend gemaakt dat zij een distributieovereenkomst hebben afgesloten voor het FreeStyle Libre Flash Glucose Monitoring-systeem. Dat houdt in dat degenen die het systeem vergoed krijgen met ingang van 2019 de FreeStyle Libre sensoren rechtstreeks kunnen bestellen bij hulpmiddelen leveranciers van OneMed. Onder de OneMed paraplu vallen Bosman, Boeren Medical, OneMed Apotheekservice, De Diabeteswinkel en Diabstore. Klanten van deze leveranciers hoeven de kosten dan niet meer voor te schieten en later zelf te declareren bij hun zorgverzekeraar. OneMed gaat op korte termijn de overeenkomsten met alle zorgverzekeraars afsluiten en de declaraties voor FreeStyle Libre verzorgen.

Vergoeding

De vergoedingscriteria zijn nog onveranderd:

  • Kinderen (van 4 - 18 jaar) met diabetes type 1;
  • Volwassenen met diabetes type 1 van wie de bloedglucosewaarden slecht zijn in te stellen (64 mmol/mol of hoger);
  • Zwangere vrouwen met diabetes type 1 en 2;
  • Vrouwen met diabetes type 1 en 2 die een zwangerschapswens hebben.

Denk je in aanmerking te komen voor vergoeding van FreeStyle Libre, dan adviseren wij je contact op te nemen met je diabetesbehandelaar/-verpleegkundige.

Update 16-1-2019

OneMed B.V. geeft aan dat zij en haar merken Bosman, Boeren Medical, OneMed apotheekservice, De Diabeteswinkel en Diabstore met zorgverzekeraars CZ, ASR, Zilveren Kruis, Menzis en Caresq overeenkomst heeft bereikt over de levering van het FreeStyle Libre-systeem van Abbott.

Krijg je het FreeStyle Libre-systeem vergoed bij één van deze verzekeraars en ben je klant van een van de genoemde merken, dan kun je vanaf 1-1-2019 de sensoren rechtstreeks bij je leverancier bestellen. De declaratie van de kosten wordt door OneMed B.V. overgenomen.

Ook heeft Abbott het nieuws met ons gedeeld dat zij ook met hulpmiddelenleverancier Mediq Direct Diabetes een overeenkomst hebben afgesloten. Binnen enkele weken verwachten ook zij de contracten met zorgverzekeraars rond te hebben.

JDRF Nederland blijft streven naar bredere vergoeding van Continu en Flash Glucose Monitoring
voor alle mensen met type 1 diabetes.