Nieuws

Eerste jaarverslag Stichting JDRF Nederland

Deze week hebben we onze eerste jaarverslag gepubliceerd over het (verlengde) boekjaar van de datum van oprichting 17 november 2010 tot en met 30 juni 2012. We blikken terug op een succesvolle eerste periode. We hebben maar liefst 505.000 euro aan fondsen ontvangen en in totaal financierde JDRF in deze periode voor circa 450.000 euro aan baanbrekend Nederlands onderzoek naar Type 1 Diabetes (T1D).

Maarten de Groot, voorzitter Stichting JDRF Nederland: “In deze eerste periode hebben we hard gewerkt aan het opbouwen van onze organisatie in Nederland én aan het realiseren van onze doelen: fondsen werven voor onderzoek naar Type 1 Diabetes (T1D) en het geven van voorlichting over de vooruitgang die geboekt wordt. In totaal heeft JDRF in deze periode voor circa 450.000 euro aan Nederlands T1D-onderzoek mogelijk gemaakt. Dit natuurlijk dankzij de giften van enkele grote en vele kleine donateurs. Hier zijn wij erg blij mee en zeer dankbaar voor.”

Nederlands T1D-onderzoek
De gefinancierde onderzoeken betreffen onderzoeken van prof. dr. Bart Roep (LUMC), prof. dr. Gosse Adema en prof. dr. Martin Gotthardt (beiden UMC St. Radboud Nijmegen). Alle drie de onderzoeken dragen bij aan de genezing van T1D. Maarten: “Naast de geweldige bijdrage die we hebben kunnen leveren aan T1D-onderzoek, blikken we ook terug op een aantal succesvolle activiteiten. Bijvoorbeeld de voorlichtingsavonden voor mensen met T1D en hun omgeving, bijeenkomsten met wetenschappers en de eerste JDRF Walk.”

Meer lezen over vooruitgang op het gebied van onderzoek, Stichting JDRF Nederland en onze activiteiten? Lees ons online jaarverslag.