Nieuws

Eerste JDRF Walk overweldigend succes

De eerste JDRF Walk in Nederland op zaterdag 2 juni was een overweldigend succes. Zo’n driehonderd mensen kwamen naar Landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek om deel te nemen aan de eerste JDRF Walk ‘beneden zeeniveau’. De JDRF Walk is al vele jaren een succes in de Verenigde Staten, Australië en een aantal andere landen. Het voor Nederland nieuwe evenement leverde maar liefst 46.250 euro op aan donaties en sponsorgeld. De opbrengst is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek met het doel Type 1 Diabetes te genezen, behandelen en voorkomen.

‘Geweldig. Sprakeloos en ongelooflijk.’ Maarten de Groot, oprichter van JDRF Nederland en lid van de Board of Directors van JDRF International in New York, reageerde opgetogen toen de voorlopige opbrengst van de eerste JDRF Walk in Nederland bekend werd gemaakt tijdens het evenement op 2 juni. De site is nog niet gesloten, dus de opbrengst kan nog groter worden.

De deelnemers aan het zonnige evenement wandelden eerder die middag drie kilometer tussen de appelbomen van Landgoed De Olmenhorst. Daarna was er alle ruimte voor leuke activiteiten en in de wetenschapshoek beantwoordden professor Bart Roep, dr. Henk-Jan Aanstoot, dr. Henk Veeze en dr. Mu Bruining vragen over Type 1 Diabetes.

Medaille

De ‘deelnemers van het jaar’ aan de JDRF Walk ontvingen een medaille: Mandy van Straaten van Team Björn vanwege haar gigantische inzet om van de JDRF Walk een succes te maken en Julian Scharloo omdat hij de meeste teamleden (26 in totaal) had meegenomen naar het evenement. Wellicht iets wat een ander team volgend jaar kan overtreffen!

Foto's van het evenement. meer foto's via link (Foto's c Herbschleb & Slebos)