JDRF One Walk 2019: Samen tegen type 1.

 

Tijdens de JDRF One Walk gaan wij samen op het landgoed van Kasteel Nyenrode de strijd aan tegen type 1 diabetes. We voeren actie om baanbrekend onderzoek mogelijk te maken.

Trek ook ten strijde tegen diabetes!

Samen vechten we tegen type 1 diabetes. En wat is nou een beter strijdtoneel dan het landgoed rondom Kasteel Nyenrode? Door het jaar heen hebben we actie gevoerd om meer onderzoek naar de genezing van type 1 diabetes mogelijk te maken. Tijdens de One Walk zetten we samen de symbolische stappen richting een betere toekomst, één waarin type 1 diabetes tot het verleden behoort. Samen met mensen met type 1 diabetes, hun families en vrienden, onderzoekers en bedrijven vormen wij op 15 juni 2019 één grote blauwe cirkel om te laten zien hoe sterk we als community zijn.

Nyenrode kleurt blauw!

Waarom een blauwe cirkel? Niet alleen is dat het internationale symbool voor diabetes, maar de blauwe cirkel staat ook voor hoe mensen in de diabetes-community samenkomen om elkaar te helpen. Ook JDRF, opgericht door twee moeders van kinderen met type 1 diabetes, is hieruit ontstaan.

Type 1 diabetes is een aandoening met een grote impact. Als stichting die zich hier elke dag op richt weten we dat, en weten we dat de community de drijvende kracht zal zijn die tot betere behandeling en genezing gaat leiden.

Locatie

Dit jaar vindt de JDRF One Walk Nederland plaats op 15 juni 2019 van 12.00 tot 17.00 uur, op Landgoed Nyenrode te Breukelen. Dit is op zichzelf al een mooie locatie, maar dit jaar wordt het de achtergrond voor een dag vol allerlei spannende, prikkelende en vermakelijke activiteiten. Er is voor iedereen wel iets te doen: we zorgen voor sportieve activiteiten, maar ook je kennis en creativiteit kun je inzetten bij een aantal van de stands. Natuurlijk is er ook lekker eten te krijgen, lekker handig met de koolhydraatwaarden erbij. Meer details over het programma maken we natuurlijk later nog bekend. Kijk hier voor meer gegevens over het adres van de locatie en een routebeschrijving.

In gesprek met onderzoekers

We zorgen ook weer voor een gesprekssessie met een aantal door JDRF gesteunde onderzoekers.
Heb je vragen? Schrijf ze dan maar vast op. Je kunt ze zelf stellen aan:

Prof. dr. Paul de Vos – RUG
Dr. Sandra Smink – UMCG
Prof. Martin Gotthardt – RadboudUMC
Dr. Henk Jan Aanstoot – Diabeter
Dr. Bastiaan de Galan – RadboudUMC

Wandelen maar!

Zoals dat aan de naam te zien is, mag een wandeling natuurlijk niet in het programma ontbreken. Een prachtige route is afgezet voor een symbolische wandeling van ongeveer 2,5 km, zodat we samen van type één naar type géén kunnen wandelen. Maar je kunt ook gewoon over het water om het landgoed heen wandelen, we hebben namelijk geregeld dat er op 15 juni Waterballen aanwezig zijn! Zie je dat nou niet zitten, dan hebben we uiteraard ook nog allerlei andere leuke activiteiten klaar staan!

Eindbedrag

Ieder jaar staan we versteld van de vindingrijkheid van de actievoerders, mensen maken sieraden, zamelen statiegeld in, bakken taarten of werven donaties bij hun collega’s. We zijn jullie allemaal even dankbaar, want alles draagt bij aan dat einddoel. Dit jaar hopen we met zijn allen een eindbedrag van €135.000 te kunnen onthullen. Dat zou namelijk betekenen dat we, sinds de eerste Nederlandse One Walk in 2011, samen 1 miljoen euro hebben opgehaald! Help je mee? Kijk op www.jdrfwalk.nl voor inspiratie en om jouw actie te starten of kom gewoon gezellig naar de dag! Entree is gratis, maar je moet je wel van tevoren aanmelden!

Doe mee met de JDRF One Walk 2019!

  1. Ga naar www.jdrfwalk.nl
  2. Klik op ‘Start een actie’
  3. Start een actie (als je in je eentje fondsen gaat werven) of een team (als je met andere mensen fondsen gaat werven)
  4. Deel je actie of team met iedereen in je omgeving en haal zoveel mogelijk geld op voor een wereld zonder type 1 diabetes!
  5. Kom op 15 juni 2019 naar landgoed Nyenrode en wandel van type één naar type géén!

Doe mee met een actie voor de One Walk 2019

Meedoen zonder actie te voeren?

Ook zonder een actie te starten ben je natuurlijk welkom op deze unieke middag in het jaar. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is je inschrijven. Dat kan door op onderstaande button te klikken en het formulier in te vullen.

Schrijf je in voor de One Walk 2019