Nieuws

Nieuw middel niet effectief

in Onderzoek

Recent zijn er twee afzonderlijke studies gepubliceerd in een hoog wetenschappelijk tijdschrift (Lancet) over het effect van het remmen van Interleukine-1 Beta. Deze studies zijn beide mede gefinancierd door JDRF.

In theorie zou het remmen van Interleukine 1- Beta kunnen zorgen voor het remmen van het verlies van het aantal insuline producerende cellen en dus het remmen van verslechtering van de Beta cel functie.

De remming van Interleukine-1 Beta met Canakinumab (Ilaris, Novartis) of Anakinra ( Kineret, Sobi/Savient Pharmaceuticals) bleek in onderzoek niet te zorgen voor een vertraging of voorkoming van verslechtering van de Beta cel functie in nieuw gediagnosticeerde mensen met Diabetes Type 1. Beide middelen waren veilig maar niet effectief.

Deze studie is echter niet voor niets geweest. Het geeft ons meer inzicht in het mechanisme en wat dus niet werkzaam is. Dit middel zou overigens wel meer effect kunnen hebben in combinatie met andere therapieën.

JDRF streeft naar een wereld zonder type 1 diabetes (T1D). Wij financieren onderzoek om levens van mensen met type 1 diabetes te verbeteren en om genezing mogelijk te maken.

Geef voor onderzoek