Nieuws

Nieuw medicijn geïdentificeerd dat groei bètacellen stimuleert

Onderzoek

Door JDRF gefinancierde onderzoekers hebben in samenwerking met het farmaceutische bedrijf Hoffmann-La Roche nieuwe manieren ontdekt om de groei van bètacellen in de alvleesklier te stimuleren. Dit gebeurde dankzij de ontdekking van een proteïne, die de groei van bètacellen reguleert, en een chemische verbinding, die de groei stimuleert.

De ontdekking, die gedaan werd onder leiding van prof. dr. Markus Stoffel van het Zwitsers Federaal Instituut voor Technologie in Zürich, betekent een aanzienlijke vooruitgang op dit gebied. Mogelijk leidt deze ontdekking tot een nieuwe mogelijkheid voor regeneratie

Vooruitgang diabetesonderzoek
Deze ontdekking, onder leiding van Markus Stoffel, M.D., Ph.D., professor aan het Zwitsers Federaal Instituut voor Technologie in Zürich, vertegenwoordigt een aanzienlijke vooruitgang in de identificatie van een nieuw doelwit voor geneesmiddelen op het gebied van de bètacelregeneratie: het herstel van bètacellen.

Het wordt ook wel gezien als de heilige graal op het gebied van diabetesonderzoek: het ontdekken van moleculen die de groei van bètacellen stimuleren. Het onderzoeksteam onder leiding van prof. dr. Stoffel is het nu dus gelukt om hier een grote stap in te zetten.

Meer over dit onderzoek, vind je hier (Engelstalig).