Nieuws

JDRF One Walk 2023: festival vol kennis, inspiratie en ontmoetingen

Acties en Events

Website header PB Walk 2023

Op zaterdag 10 juni organiseert Stichting JDRF Nederland haar jaarlijkse JDRF One Walk op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere: een gratis festival vol kennis, inspiratie en ontmoetingen voor jong en oud in het teken van type 1 diabetes. Naast een inspirerend en interactief festival is de JDRF One Walk ook een fondsenwervend evenement, waarvan de opbrengst gaat naar toonaangevend onderzoek naar type 1 diabetes.

Type 1 diabetes heeft een grote impact op het leven van zo’n 120 duizend mensen in Nederland, waaronder 15 duizend kinderen en jongeren onder de 18 jaar.

JDRF streeft naar een wereld zonder type 1 diabetes. In de periode voorafgaand aan de JDRF One Walk op 10 juni kunnen particulieren en organisaties individueel of samen een actie starten en zich laten sponsoren om geld in te zamelen. Het bijeengebrachte geld gaat naar onderzoek naar het genezen, voorkomen en beter behandelen van type 1 diabetes.

Festival vol kennis, inspiratie en ontmoetingen

Op 10 juni is iedereen van 12.00-17.00 uur welkom om samen met familie, partner en vrienden te komen genieten van een bruisende festivalmiddag met tal van leuke, creatieve en sportieve activiteiten. Zo geven leeftstijlcoach Noortje Voorhuis en kickbokser Anne Fleur Slagt sportclinics, kunnen de jongste deelnemers met hun knuffel een bezoekje brengen aan de Berendokter en voert Abe de Verteller jong en oud met zijn verhalen mee naar andere werelden en tijden.

“Deelnemers aan de One Walk ontmoeten elkaar om samen plezier te hebben. Zij kunnen naar behoefte inzichten en ervaringen delen met betrekking tot het leven met type 1 diabetes en alles wat daarbij hoort,” licht Diederik Veldkamp, directeur JDRF Nederland, toe. “Bovendien kunnen zij laagdrempelig in gesprek gaan met diverse wetenschappers en ervaringsdeskundigen via vraag-en-antwoordsessies die wij organiseren. Onze expositie ‘Type 1 diabetes de wereld uit’ en de bedrijveninformatiemarkt bieden bezoekers daarnaast de mogelijkheid om hun kennis over respectievelijk type 1 diabetes en diabeteshulpmiddelen te vergroten.”

De One Walk: voor een wereld zonder type 1 diabetes

Aan het eind van de middag lopen alle deelnemers gezamenlijk symbolisch van type één naar type géén in de One Walk! Dit jaar is dat een wandeling van 1,5 km door de prachtige natuur van Stadslandgoed de Kemphaan. Na de feestelijke finish van de One Walk wordt het festival afgesloten met de bekendmaking van het bijeengebrachte sponsorbedrag.

Zie jdrfwalk.nl voor meer informatie, aanmelden, een sponsoractie starten en een donatie doen.