Nieuws

MedTech: technologie en type 1 diabetes - 9 maart 2023

in Acties en Events

Technologie is van levensbelang bij type 1 diabetes. Tijdens MedTech op donderdag 9 maart 2023 bespreken we de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van type 1 diabetes.

Medtech is een online avond volledig in het teken van medische technologie bij type 1 diabetes. Je volgt het webinar eenvoudig vanaf je computer, tablet of telefoon. Wat is de beste behandeling voor jou nu en in de toekomst? Dat hoor je tijdens Medtech. Meld je nu aan voor dit webinar. Na inschrijving krijg je een bevestiging per mail.

Het programma van MedTech

19:00 uur Opening
19:20 - 19:30 uur Terugblik op ATTD met ervaringsdeskundige en JDRF ambassadeur en medewerker Ronnie van der Linden.
Ronnie was zelf aanwezig bij deze internationale diabetesconferentie. Tijdens Medtech deelt hij de meest interessante ontwikkelingen die hij daar heeft gehoord.

19:30 - 20:00 uur Vooruitkijken met Dr. Inge van Boxelaer.
De endocrinologe en oprichtster van Diabetotech deelt haar kijk op technologie. Ook vertelt ze over de toekomst van diabetestechnologie.

20:00 - 20:15 uur Presentaties van deelnemende bedrijven
Wil jij weten waar ontwikkelaars van diabetestechnologie mee bezig zijn? Dat delen ze met je in korte presentaties tijdens Medtech.

20:15 - 21:00 uur Groepsgesprekken met bedrijven zoals Abbott, Bosman, Dexcom, Medtronic, Menarini, Roche, ViCentra, VitalAire, Ypsomed en Zkope. Meer namen volgen nog. Nieuwsgierig geworden na de presentaties? Je kiest zelf van welke ontwikkelingen je meer wil horen. In online rooms kan je met een kleinere groep verder praten met het bedrijf dat jouw interesse heeft gewekt.

MedTech wordt mede mogelijk gemaakt door:

JDRF streeft naar een wereld zonder type 1 diabetes (T1D). Wij financieren onderzoek om levens van mensen met type 1 diabetes te verbeteren en om genezing mogelijk te maken.

Geef voor onderzoek