Nieuws

Plantjes stekken voor het goede doel: Kim doet het!

Acties en Events

Normal 5c7658e7bec5c7872bc246a967246662c094a312

Op zijn negende kreeg de zoon van Kim de diagnose type 1 diabetes. Nu zet ze haar hobby in om samen met JDRF onderzoek naar type 1 diabetes te versnellen. Kim: "In actie komen is eigenlijk heel makkelijk. Je kunt van alles verzinnen!"

Kim houdt van planten: haar woonkamer en tuin staan vol prachtige exemplaren en die groeien hard. Maar wat doe je als je collectie te groot wordt? "Ik vond het jammer om de planten die ik splitste weg te gooien", vertelt Kim. "Toen heb ik alles in potten gezet om te verkopen voor het goede doel."

Succes

Ze maakte een lijst met planten en stuurde die naar vrienden en collega's. "Ik stuurde mensen gewoon: misschien zit er iets voor jou bij." En ze zette haar plantenkennis ook in. "Iedereen kreeg een plant mét gratis tuinadvies", vertelt ze lachend over haar actie.

Haar enthousiasme bracht succes. Kim: "Ik heb heel veel positieve reacties gekregen. Mensen zeiden: het is weer eens wat anders dan gewoon geld geven, je krijgt er iets voor terug."

Start jouw actie

Samen met JDRF onderzoek naar oplossingen voor type 1 diabetes versnellen? Dat kan eenvoudig door jouw eigen actie te starten. Zet jij, net als Kim, jouw favoriete bezigheid om in een actie voor een wereld zonder type 1 diabetes? Via onderstaande button maak je binnen een paar klikken een eigen actiepagina aan.

Maak nu je eigen actiepagina

Praatjes

Kim zette ook een aantal planten buiten op de stoep. "Daardoor heb ik veel mooie gesprekken gevoerd", vertelt ze. "Zoals met de postkoerier. Die keek iedere keer en uiteindelijk kwam hij een praatje maken."

De man was bezig met een gemeenschappelijk tuin en daardoor erg geïnteresseerd in Kims collectie. "Uiteindelijk heeft hij een hele bak planten meegenomen." En die keer dat er een klein meisje langsliep. "Ze vond één plant heel mooi en heeft die meegenomen."

Eenvoudige actie

Maar uiteindelijk gaat het Kim maar om één ding: "Ik doe iets wat ik leuk vind en haal daar eenvoudig geld mee op voor een goed doel." Haar ultieme droom is natuurlijk genezing voor haar zoon en alle anderen met type 1 diabetes, zodat niemand meer hoeft te leven met deze ziekte.

Op de kortere termijn kijkt ze vooral uit naar één innovatie. Kim: "Ik hoop dat er snel een dag komt dat alle kinderen met type 1 diabetes een kunstmatige alvleesklier kunnen gebruiken. Dat zou heel mooi zijn."

Wil jij, net als Kim, samen met JDRF onderzoek naar oplossingen voor type 1 diabetes versnellen? Ga naar www.actievoortype1.nl en start jouw eigen actie, klein of groot.

Tags: acties