Archief

Fiets voor Type 1 Diabetes

Fiets voor diabetes type 1!Ben jij gek op fietsen? Lekker op zondag door de polder of juist op je wielrenfiets grote afstanden afleggen? Fiets tussen 28 maart en 23 april voor Type 1 Diabetes!

Waarvoor fietsen we?

‘Fiets met DVN en JDRF voor Type 1 Diabetes!’ is een initiatief van Diabetesvereniging Nederland en het JDRF om geld in te zamelen voor:
  • De SugarkidsClubkampen van DVN, waar kinderen eens een keertje niet de enige zijn met diabetes. Een paar dagen zijn de kinderen op het kamp het stralende middelpunt en mogen en kunnen de ouders de zorg even loslaten. Lees meer hierover op de website van DVN SugarKidsClub.
  • Belangrijk diabetesonderzoek naar variaties van T1D voor de ontwikkeling van een betere behandeling van deze chronische ziekte (dr. Henk-Jan Aanstoot van Diabeter). Meer weten over dit onderzoek? Lees het hier!

Hoe doe ik mee?

De fietsactie biedt voor elk wat wils. Kies wat bij jou past: fietsen op eigen gelegenheid of liever met een georganiseerde fietsroute? Met een groep (regio, fietsclub, familie, vrienden, etc…). Het kan allemaal! Je kunt een bijdrage leveren op de volgende manieren:
  1. Sluit je aan bij een georganiseerde Fiets mee voor diabetes type 1 actie bij jou in de regio. Deze fietsactiviteiten staan zeer binnenkort als actie op deze website. Je kunt deelnemen aan een regionale fietstocht bij een donatie vanaf €20,-. Meld je aan op de actiepagina van jouw regio. Het is ook mogelijk jezelf te laten sponsoren.
  2. Organiseer je eigen fietsactie via Start een nieuwe actie. Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je aangeven hoe lang/wanneer je in actie komt, wat je streefbedrag is, een filmpje plaatsen of een verhaaltje typen. Meer weten hoe je deze fietsactie aanmaakt? Download dan de handleiding.
  3. Niet fietsen, maar wel doneren? Dat mag zeker ook, graag zelfs! Doneer aan de fietscampagne of aan een lokale actie van iemand die mee fietst.

Ok, wanneer stap ik op de fiets?

Tussen 28 maart en 23 april stap je op de fiets om jouw doel te bereiken. Op 23 april sluiten we deze periode af met een laatste fietstocht vanaf het DVN kantoor. Een feestelijke einddag waarop we natuurlijk ook het uiteindelijke bedrag bekend maken.

Doe jij mee voor T1D?