Archief

JDRFWalk.nl FAQ

_MG_1281_scInschrijven, een team aanmaken, geld doneren en sponsors zoeken. Het kan allemaal op www.jdrfwalk.nl. Af en toe komen er vragen binnen bij JDRF Nederland over de JDRF Walk.nl-site. Zo veel mogelijk vragen worden hieronder beantwoord. Heb je aanvullende vragen? Neem dan contact op met Anna-Bo Bouwens via abouwens@jdrf.nl

Hoe start ik zelf een team?

 1. Klik op balkje met Start zelf een team;
 2. Log in met je email adres, Facebook of een van de andere sociale netwerken;
 3. Vul een wachtwoord in en registreer jezelf;
 4. Bevestig je account via het mailtje dat binnenkomt op je emailadres;
 5. Verzin een teamnaam, webadres en streefbedrag voor je team;
 6. Volgende stap: Schrijf een tekst waarom jij persoonlijk een team bent gestart. Heb je zelf of iemand uit je omgeving Type 1. Of voel je om een andere reden betrokken bij de missie van JDRF … vertel het. Kies daarnaast een logo voor je team.
 7. Nodig nu teamleden uit door ze via de JDRFWalk.nl site een uitnodiging te mailen.
 8. Het is mogelijk om aan de zijkant van je teampagina nog videos en foto’s te plaatsen. Simpelweg uploaden (uit je archief of iets nieuws!)
 9. Doneer zelf het eerste bedrag op je teampagina om je actie een kickstart te geven.

Hoe kan ik mijn teampagina verspreiden?

 1. Plaats een bericht via Facebook, LinkedIn, Twitter. Hier zijn aparte knoppen voor op jdrfwalk.nl, je kan ook zelf de link naar je teampagina kopiëren en plakken in een bericht.
 2. Stuur een email naar je contacten. Dit kan ook via jdrfwalk.nl.
 3. Nodig teamleden uit om deel te nemen aan jouw team. Dit betekent meer donaties en meer deelnemers.Dat kan door rechtsboven bij beheer, naast de plek waar je moet inloggen, te klikken op teamleden. Hier kan je mensen die hebben aangegeven dat ze in je team willen deelnemen accepteren en je kan ook een uitnodiging sturen naar je vrienden: Op de standaardtekst is heel makkelijk een tekst toe te voegen die je mee zou willen sturen naar je vrienden. Maar laat vooral het linkje staan, zodat ze je weten te vinden op jdrfwalk.nl.
 4. Donateurs kunnen zich ook zelf aanmelden bij de 'teamcaptain' door op de teampagina (op de balk waar de naam van het team staat) te klikken op 'ik wil in dit team'. De 'teamcaptain' moet hem of haar nog wel toelaten/accepteren.
 5. Nieuwe teamleden moeten zich registreren: naam en email adres via een mailtje versturen! De actiestarter krijgt een e-mail met een link om de potentiële deelnemer goed te keuren.
Hoe kan ik doneren?
 1. Klik op 'Doneer ook', en vind het team waaraan je wilt doneren. Vul in hoeveel geld je wil doneren en plaats een boodschap bij je donatie.
 2. Klik op Doneer;
 3. Vervolgens kan je kiezen tussen geld overmaken met een Credit Card, Ideal, Paypall of via een Automatische Incasso. Voorkom tikfouten zodat het proces geen storing of vertraging oploopt.

Hoe kan ik de foto's op mijn teampagina wijzigen?

 1. Log in op jdrfwalk.nl
 2. Zie rechtsboven 'Beheer' in het scherm. Klik op 'Maak je Keuze' en ga naar 'Wijzig ontwerp'.
 3. Onderaan de pagina staan de foto's van je teampagina, klik hier op 'Wijzig afbeelding' en volg de stappen.

Hoe kan ik het streefbedrag van mijn actie wijzigen?

 1. Log in op jdrfwalk.nl
 2. Klik op 'Wijzig streefbedrag', wat onder je huidige streefbedrag staat.
 3. Vul een nieuw streefbedrag in en sla het op.

Ik kan mijn donatie niet op de teampagina zien, maar hij is wel afgeschreven. Wat is er mis?

Dit kan verschillende dingen betekenen, het kan zijn dat u per ongeluk niet op het team, maar op de JDRF Walk algemeen gedoneerd heeft. Het zou ook kunnen dat er iets mis is gegaan bij de verwerking van uw betaling. Neem in beide gevallen contact met ons op, dan proberen wij het te herstellen.

Ik ontvang niet van alle donateurs een notificatie email. Wat is er mis?

Het zou kunnen dat de emails in uw spambox terecht komen. Er zit momenteel ook een fout in het systeem waardoor er incidenteel geen email verstuurd wordt, wij proberen dit z.s.m. te herstellen.

Kom je er niet uit?

Neem dan contact op met Ties Obers via: tobers@jdrf.nl of 06-48921253