Archief

Type 1 Diabetes en sport in Apeldoorn

Type 1 Diabetes: kom in beweging!

Sporten met Type 1 Diabetes kan een uitdaging zijn. Het kan veel vragen met zich meebrengen. Kom op 1 november naar de informatieavond Type 1 Diabetes: kom in beweging! georganiseerd door JDRF Nederland en de Bas van de Goor Foundation. Ontmoet anderen met Type 1 of vaders, moeders, oma's en opa's van mensen met Type 1 en stel vragen aan professionals.

Diabetes type 1 en sport

De kans dat je veel vragen hebt over sport en diabetes is groot. Hoewel sporten erg goed is voor mensen met diabetes vind je het misschien toch soms lastig om te starten. Er zijn veel dingen om rekening mee te houden: angst voor hypo’s, vragen over wat wel of niet te eten en met welke bloedglucosewaarde te starten met sporten, zijn allemaal vragen die je kunt hebben. Tijdens de informatieavond praten experts je bij over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van sport en bewegen met Type 1 Diabetes en geven zij tips.

Het programma

Het complete programma voor de avond volgt nog, maar hieronder vind je alvast een inkijkje:19.00 uur: ontvangst met een lekker kopje koffie of thee. 19.30 uur: start programma, presentaties van experts uit het vakgebied, kleedkamergesprekken met professionals en meer.

Interactieve gesprekken kun je voeren met:

Sasja Huisman: 'Fear Forward; hoe angst je kan belemmeren om te sporten' Eelco Koning/Witske Wits: 'Geen topsport, maar wel willen bewegen' D. Reisma/Martijn Verschoor: 'Topsporten met Type 1 Diabetes' Tjebbe Basma: 'Pomp en pen gebruik tijdens sporten'

Pitches in de kleedkamer:

Naast de interactieve gesprekken kun je ook pitches bijwonen in de kleedkamers van het Omnisport over:
  • Duursport (Leo Heere/Eltjo van Mechelen)
  • Teamsport (Bas van de Goor)
  • Vechten tegen je tegenstander én diabetes (Lydia Mossel)
  • Wandelsport en glucosemanagement (Henk Bilo)
Meer hierover ontvang je na je inschrijving via een extra mail.

Praktische informatie

De informatieavond Type 1 diabetes: kom in beweging! vind plaats op 1 november 2018 van 19.00 tot 22.00 uur. De avond wordt gehouden in het Omnisport in Apeldoorn, een inspirerende omgeving waar met regelmaat topprestaties worden geleverd. Deelname is gratis.Meld je hier aan!