Nieuws

Diabetes.nl: betrouwbare informatie over diabetes en online ontmoeten op één plek

JDRF

Ontwerp zonder titel

Diabetes.nl: betrouwbare informatie over diabetes en online ontmoeten op één plek

Een online platform als vind- en vertrekplaats voor uitgebreide informatie over diabetes. Daar wordt aan gewerkt door Bas van de Goor Foundation, Diabetes Fonds, Diabetesvereniging Nederland, Stichting DON en Stichting JDRF Nederland. Voor alle mensen met diabetes, hun naasten en zorgverleners uit het veld. We zijn van start en het platform zal klaar zijn in het voorjaar van 2023.

Op diabetes.nl bieden we straks een veilige plek waar kennis over diabetes zal worden gedeeld. We werken aan een uitgebreide bibliotheek met betrouwbare en actuele informatie over diabetes. En alles dat daarmee te maken heeft. Zoals informatie over behandelingen, bijkomende complicaties en wetenschappelijk onderzoek. Alle artikelen worden geschreven en gecontroleerd door experts.

Ook bouwen we aan een online community. Daarin kunnen mensen met diabetes en hun naasten in contact komen met anderen. Zo kan men ervaringen delen en vragen stellen aan ervaringsdeskundigen. Een actuele agenda laat zien welke activiteiten er zijn en verwijzen je door naar de organisator. Denk aan bijeenkomsten, trainingen en opleidingen.

Persoonlijke aanbevelingen

Iedereen met diabetes is anders. Iedereen verdient persoonlijke aandacht en informatie die past bij zijn of haar situatie. Daarom kiezen we voor een persoonlijke benadering. Een gratis persoonlijk account biedt aanbevelingen op maat die passen bij het type diabetes en de fase waarin men zit. Ook geeft het account toegang tot de online community.

Samenwerken voor de beste informatie

Alle vijf de partijen bieden al informatie aan over diabetes. De informatie is nu verspreid over verschillende websites. Daardoor is de juiste informatie niet altijd makkelijk te vinden. Met diabetes.nl helpen we mensen met diabetes zo veel mogelijk om betrouwbare informatie te vinden. Op één plek dus. Wel zo overzichtelijk.

Dat doen we door onze krachten te bundelen. Samen brengen we kennis, inzicht, ervaring, wetenschap en innovatie bij elkaar. Zo maken we van diabetes.nl een plek met uitgebreide en actuele informatie. Dat helpt mensen met diabetes en hun naasten. En zorgverleners uit het veld zoals huisartsen, praktijkondersteuners en diabetesverpleegkundigen. Diabetes.nl zal een waardevol platform zijn dat antwoord geeft op vele vragen over diabetes.

Leven met diabetes heeft uitdagingen. Het online platform ondersteunt daarbij. Met alle informatie die nodig is voor een zo goed mogelijk leven met diabetes.

Vragen of opmerkingen? Laat het weten via communicatie@diabetes.nl.