Partners en sponsoren

Jouw bedrijf en JDRF Nederland

JDRF

JDRF Nederland werkt aan een wereld zonder type 1 diabetes door baanbrekend onderzoek naar het beter behandelen, genezen en voorkomen van type 1 mogelijk te maken. Ook bedrijven helpen mee op weg van type één naar type géén. Jouw organisatie ook?

Bijdragen aan een wereld zonder type 1 diabetes kan op verschillende manieren. Zo is het mogelijk om als bedrijf een deel van de opbrengst van een product of dienst aan JDRF te schenken. Ook moedigen wij het aan als je bedrijf samen met medewerkers, relaties of klanten in actie komt. Een bedrijfsgift is uiteraard ook van harte welkom. Alles om samen te werken aan dat ene doel: een wereld zonder type 1 diabetes. Je support is meer dan welkom.

Samenwerken?

We werken graag met jou aan onze missie om van type één, type géén te maken. We bekijken dan ook graag in overleg wat je kan doen en wat wij voor jou en je bedrijf kunnen betekenen. Neem hiervoor contact op met Jan Kooning, onze relatiemanager. Hij is bereikbaar op 06 104 27 924 of via jkooning@jdrf.nl.

Sponsoring activiteiten en evenementen

JDRF One Walk

JDRF organiseert jaarlijks de JDRF One Walk: een evenement voor jong en oud met als doel om mensen met type 1 diabetes te verbinden en samen fondsen te werven voor wetenschappelijk onderzoek. Voorafgaand aan de JDRF One Walk starten mensen, maar ook ziekenhuizen, bedrijven en organisaties, zelf een actie via www.jdrfwalk.nl.Zij laten zich sponsoren voor een wereld zonder type 1 diabetes.

Door COVID-19 en de daarmee samenhangende maatregelen is het niet altijd mogelijk om fysieke events te organiseren. In welke vorm de komende Walk plaatsvindt, is momenteel nog niet bekend. Houd onze website in de gaten voor updates.

Naast dat bedrijven zelf een actie kunnen starten met een bedrijfsteam is het ook mogelijk de JDRF One Walk te sponsoren met geld of een dienst. We doen daar ook graag wat voor terug. Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden.

Dam tot Damloop en Diabetes Fiets Classic
JDRF Nederland is al jaren van de partij bij het grootste hardloopevenement van Nederland. Wat ooit begon met de deelname van een kleine groep is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement met enthousiaste deelnemers, een kick-off op een mooie locatie in Amsterdam en een warm ontvangst na afloop.

Sinds 2015 kunnen deelnemers aan de Dam tot Damloop ook wandelend meedoen aan het evenement om geld in te zamelen voor JDRF. Bedrijven kunnen ook meedoen aan de Dam tot Damloop met een bedrijfsteam of als sponsor.

Ook een jaarlijks terugkerend evenement is de Diabetes Fiets Classic. Deelnemers aan deze fietstocht verzamelen met hun deelname sponsoren om zo bij te dragen aan een wereld zonder type 1. Ook bij de Diabetes Classic is het mogelijk voor bedrijven mee te doen met een bedrijfsteam of om bij te dragen als sponsor.

Ook voor deze evenementen is het in de huidige coronacrisis nodig om de nodige aanpassingen te doen. Via onze website houden we iedereen op de hoogte van nieuws over acties en evenementen.

Up-to-Date Informatieavonden en webinars

JDRF is er ook voor voorlichting over type 1 diabetes en wetenschappelijk onderzoek. Meerdere keren per jaar organiseert JDRF informatieavonden op diverse locaties in Nederland. Deze avonden zijn speciaal voor mensen met type 1 diabetes en hun partners, ouders of andere betrokkenen. Centraal op deze avonden staat voorlichting over recente ontwikkelingen op het gebied van onderzoek naar type 1 diabetes. Nederlandse wetenschappers dragen deze avonden bij door te vertellen over hun eigen onderzoek.

We organiseren algemene Up to Date-avonden, maar ook Voel je Vrij: een avond waarop jongeren met type 1 diabetes centraal staan. Ook het PEAK Symposium over diabetes en sport, overdag voor zorgverleners en 's avonds voor mensen met type 1 diabetes en betrokkenen, is een voorlichtingsactiviteit waar JDRF Nederland aan meewerkt.

Tijdens onze fysieke informatieavonden vindt ook een informatiemarkt plaatst, parallel aan het programma. Voor diabetesorganisaties is het mogelijk een plek te krijgen op deze informatiemarkt. Wil je op enige manier onderdeel zijn van onze informatieavonden? Neem dan contact met ons op via jan.kooning@jdrf.nl. Voor al onze evenementen zijn wij doorlopend op zoek naar sponsoren.

Door COVID-19 kunnen onze informatieavonden niet altijd fysiek doorgaan. We proberen daarom online invulling te geven aan onze voorlichtende activiteiten. Dit doet JDRF onder andere met webinars. Zo blijven we mensen Up-to-Date houden over type 1 diabetes.

Juist in deze tijd is onderzoek naar type 1 diabetes belangrijk. Daarom is het ook nu belangrijk om te delen waar onze toponderzoekers aan werken. Tijdens een Up-to-Date webinar vertelt een wetenschapper over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van type 1 diabetes. De deelnemers kunnen live vragen stellen en uiteraard is het webinar later via onze site ook terug te kijken.

Ook tijdens onze webinars is sponsoring in verschillende vormen mogelijk. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Ook dan kan je contact opnemen met onze relatiemanager Jan Kooning via jkooning@jdrf.nl.

En verder...

Maar er zijn nog meer manieren om JDRF Nederland te ondersteunen op weg naar een wereld zonder type 1 diabetes. Zo kan je er ook voor kiezen om met je bedrijf een eigen actie te starten om geld in te zamelen voor onderzoek naar type 1 diabetes.

Verzamel jouw medewerkers om samen de strijd aan te gaan voor één maatschappelijk doel met bijvoorbeeld een fondsenwervende barbecue, een veiling of een andere manier om geld in te zamelen voor JDRF Nederland. Kijk ook wat je online, rekening houdend met de geldende coronamaatregelen kunt doen. Ook op die manier dragen bedrijven bij aan de weg van type één naar type géén.

Waarom in actie komen?

Met een bijdrage van jouw bedrijf kan JDRF Nederland meer investeren in onderzoek naar type 1 diabetes. Zo brengen we samen een wereld zonder type 1 diabetes dichterbij. We zijn dankbaar voor alle hulp en ondersteuning die we krijgen op onze weg.

Uiteraard is ook een bedrijfsbijdrage, in welke vorm dan ook, een mooie manier om te werken aan jullie naamsbekendheid en imago. Op JDRF-evenementen, offline of online, kunnen wij je bedrijfsnaam op verschillende manieren uitdragen.

Fiscaal voordeel
JDRF Nederland steunen kan ook fiscale voordelen met zich meebrengen. Dit kan op verschillende manieren. Nieuwsgierig naar deze belastingvoordelen? Neem dan contact met ons op.

Voor alle mogelijkheden voor bedrijven kan je terecht bij onze relatiemanager Jan Kooning. Hij is bereikbaar op 06 104 27 924 of per mail op jkooning@jdrf.nl.