Nieuws

De Omnipod: de ervaring van Talitha

Leven met T1D

Omnipod talitha

Naam: Talitha

Leeftijd: 24 jaar

Ik heb type 1 diabetes sinds: 2015

Ik gebruik een insulinepomp sinds: juni 2016

Mijn huidige insulinepomp is: de Omnipod

Ik gebruik deze insulinepomp sinds: juni 2016

Ik koos deze insulinepomp, omdat... ik veel sportte en hypo’s kreeg door de langwerkende insuline die in mijn lichaam zat. Ik was student en had een gezonde, maar geen regelmatige leefstijl. Daardoor was het moeilijk om goed ingesteld te worden en waren mijn bloedsuikers erg wisselend.

Het beste aan deze pomp vind ik... dat deze pomp geen draadje heeft en dat je totaal niet merkt dat je hem op hebt. Ik hoef nu niet meer met een naald in de weer als ik even wil spuiten. Gewoon met een afstandsbediening wat invoeren en klaar.

Wat minder fijn is aan deze pomp, is... dat het af en toe gebeurt dat hij lekt. Daardoor weet je niet goed hoeveel insuline je nu wel of niet hebt binnengekregen.

Ik zou deze pomp aanraden aan iemand die… de vrijheid wil van spuiten, maar de voordelen van een pomp. Aan iemand die nergens aan vast wil zitten en alle kleding kan dragen die hij wil, zonder rekening te hoeven houden met een slangetje of pomp die daaraan vast zit.

Ps: Je kan de Omnipod 90 dagen ‘echt’ proberen. Als je de pomp na 90 dagen toch niets vindt, mag je er weer mee stoppen of een andere mogelijkheid kiezen.

Wil je meer informatie over de Omnipod? Klik hier.

Bovenstaande persoonlijke ervaring is mede mogelijk gemaakt door: