Nieuws

Verbeter de behandeling van T1D met de enquêtes van dQ&A

Leven met T1D

Twee keer per jaar laten weten hoe jij de behandeling van je type 1 diabetes ervaart én daarmee de behandeling van T1D verbeteren: het was nog nooit zo makkelijk door de enquêtes van dQ&A. Help jij mee?

dQ&A (Diabetes Questions and Answers) helpt organisaties op het gebied van diabetes met de ervaringen van mensen die zelf diabetes hebben. Twee keer per jaar verstuurt dQ&A een enquête naar het speciale panel, bestaande uit mensen met type 1 diabetes. Het mooie is: met een ingevulde enquête kan je, zonder dat het jou geld kost, €12,- doneren aan JDRF.

Wat is dQ&A?

Een onderzoeksorganisatie op het gebied van diabetes: dat is dQ&A in het kort. In 2009 opgericht in San Fransisco en inmiddels doen ze al jaren actief onderzoek als het gaat om diabetes. Met de resultaten van die onderzoeken ondersteunt dQ&A patiëntenorganisaties, farmaceuten en producenten van diabeteshulpmiddelen.

Het doel is dat deze organisaties beter begrijpen wat er speelt onder mensen met diabetes. Uit de enquêtes onder het panel haalt dQ&A waardevolle inzichten als het gaat om de behoeftes van mensen met type 1 diabetes, zodat patiëntenorganisaties, producenten van hulpmiddelen en andere organisaties hier nóg beter op kunnen inspelen.

Veilig

Uiteraard gaat dQ&A met de grootst mogelijke voorzichtigheid om met de privacy van de panelleden. De resultaten worden anoniem verwerkt en leiden nooit terug naar het panellid persoonlijk. Daarbij kan je je op ieder moment uitschrijven.

Ook krijg je niet om de haverklap e-mails van dQ&A. Deze worden alleen verstuurd als het om een enquête gaat óf als dQ&A de resultaten van een interessant onderzoek met je deelt.

Hoe werkt het?

Je schrijft je in via deze link. Zo word je lid van het panel van dQ&A. Wanneer een nieuwe enquête wordt uitgestuurd ontvang je automatisch een bericht. Heb je een mail? Dan kan je de enquête invullen. Helemaal aan het eind van de enquête kan je een bedrag doneren aan JDRF. Zo heb je binnen no-time én een bijdrage geleverd aan de behandeling van type 1 diabetes in de toekomst én je steunt JDRF.

Klik hier om je aan te melden. Volg dQ&A ook op Facebook en Twitter.

DQ&A houdt uiteraard rekening met de privacy van panelleden. De verzamelde gegevens worden enkel gebruikt ten behoeve van de enquêteresultaten. Meer over hoe dQ&A omgaat met privacy lees je hier.