Nieuws

Bas roeit voor het JDRF

Bas is 20 en zit in het tweede jaar van zijn geneeskunde studie in Rotterdam. Ruim 10 jaar geleden werd bij Bas vastgesteld dat hij type 1 diabetes heeft. Op 22 mei roeit hij de 44e EY-Parthenon Ringvaart Regatta, in zijn eentje!

Bas vertelt dat hij iets meer dan een jaar geleden zijn passie voor roeien vond. Toen het hem niet gelukt was om een plaats te bemachtigen in een wedstrijdploeg moest hij bedenken hoe hij zich dan op het roeien kon focussen. Iemand opperde de Ringvaart Regatta, waar hij heel hard om moest lachen. De Ringvaart Regatta is namelijk een marathon-roeitocht van 100 km, en Bas had nog nooit in zijn eentje geroeid in een skiff. Maar hij gaat de uitdaging aan! En dat doet hij niet alleen voor zichzelf en om te laten zien dat ook als je type 1 diabetes hebt, een ziekte die best moeilijk te combineren is met sport, dit geen belemmering hoeft te zijn om te doen wat je wil doen. Hij laat zich namelijk ook sponsoren voor JDRF Nederland! Zo wil hij bijdragen aan een wereld zonder type 1 diabetes.

Inmiddels is zijn training al een heel eind op weg, en gaat het roeien in een skiff hem al steeds beter af. Om zijn vooruitgang te volgen kun je zijn Facebook-pagina of zijn actiepagina volgen.

Tags: acties