Nieuws

Highlights ISPAD-conferentie: diabetes bij kinderen en adolescenten in een snel veranderende wereld

Onderzoek

23 11 ISPAD highlights

Van 18-21 oktober 2023 nam JDRF deel aan de 49e ISPAD (International Society for Pediatric and Adolescent Diabetes)-conferentie in Rotterdam. Ontdek in dit artikel welke onderwerpen er volgens ons uitsprongen tijdens deze conferentie.

ISPAD is een internationale organisatie met als doel het bevorderen van klinische en fundamentele wetenschap, onderzoek, educatie en belangenbehartiging bij kinderen, adolescenten en jongvolwassenen met diabetes. Tijdens de jaarlijkse ISPAD-conferentie delen wetenschappers en medisch specialisten resultaten van internationaal diabetesonderzoek. Zo komen zij samen steeds dichter bij oplossingen voor type 1 diabetes.

ISPAD 2023
In het conferentieprogramma kwamen alle aspecten van diabetes aan bod. De deelnemende onderzoekers en medisch specialisten presenteerden en bespraken zowel onderzoeks- als klinische ontwikkelingen. Ook was er volop gelegenheid voor onderlinge kennisuitwisseling en interactie in vraag-en-antwoordsessies, paneldiscussies, Meet the Expert-sessies en postersessies. Gedurende de postersessies konden bezoekers in gesprek gaan met wetenschappers die hun onderzoeksresultaten via posters presenteerden.

Highlightvideo’s
Aan de hand van de volgende drie video's vertellen we welke onderwerpen er volgens JDRF uitsprongen tijdens deze conferentie.

In de eerste video bespreekt Diederik Veldkamp, directeur JDRF Nederland, de highlights van dag één van de ISPAD-conferentie:

Johan Keurentjes, ervaringsdeskundige en voormalig bestuurslid JDRF Nederland, is aan het woord in de tweede video. Wat trok zijn aandacht op de tweede conferentiedag?

Marieke Samson, bestuurslid JDRF Nederland, licht enkele onderwerpen uit die voor haar highlights waren van haar bezoek op de derde dag van de ISPAD-conferentie. Waarom kiest zij voor deze onderwerpen?

Zie ook:DiViD Intervention Trial: Virussen spelen een rol bij het ontstaan van type 1 diabetes