Nieuws

JDRF gaat samenwerken met EOFlow om draagbare kunstmatige alvleesklier te ontwikkelen.

Onderzoek

JDRF heeft recent aangekondigd een samenwerking aan te gaan met EOFlow, een Koreaans bedrijf gespecialiseerd in het maken van zogenoemde “wearables”. Het bedrijf kreeg onlangs toestemming van de Koreaanse ministerie van Food and Drug safety om hun draagbare kunstmatige alvleesklier, de EOPatch, te ontwikkelen.

De EOPatch maakt gebruik van electroosmostiche technologie. Hierbij wordt vloeistof, in dit geval insuline, voortgestuwd door een elektrisch veld. Hierdoor is er minder ruimte nodig ten opzichte van de huidige insulinepompen, waardoor de EOPatch vele malen kleiner en lichter zal zijn. Hierdoor zal de EOPatch ook geschikt zijn voor kinderen. De EOPatch zal daarnaast op basis van sensorglucosewaardes en de meest recente algoritmes automatisch insuline afgeven.
“JDRF werkt hard aan het verbeteren van levens van mensen met type 1 diabetes”, aldus Jaime Giraldo, wetenschapper bij het JDRF. “Innovatie op het gebied van de kunstmatige alvleesklier dragen bij de bevordering van de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met T1D. We zijn erg blij dat EOFlow met ons samenwerkt om de ontwikkeling van een kleine, praktische kunstmatige alvleesklier te versnellen die door iedereen gebruikt kan worden.”
EOFlow zal met hulp van het JDRF de EOPatch gaan ontwikkelen en deze gaan testen tijdens clinical trials. Er is nog niet bekend wanneer de EOPatch op de markt komt.