Nieuws

Onderzoeksupdate: Disease Modifying Therapies

Onderzoek

Onderzoek wetenschap microscoop stockbeeld JDRFI

Elke maand krijgen we vanuit JDRF International de laatste updates op het gebied van onderzoek naar type 1 diabetes (T1D). In de maand januari ging deze update over therapieën die het verloop van T1D kunnen beïnvloeden. De therapieën dragen bij aan het voorkomen, uitstellen of genezen van type 1.

Dit kan worden gedaan via het remmen van de auto-immuunaanval op insulineproducerende bètacellen. Ook richten sommige therapieën zich op het versterken of opnieuw aanmaken van bètacellen. Wanneer het gaat over al deze soorten therapieën dan spreekt men van “disease modyfying therapies (DMT’s).

Projecten

Op dit moment zijn er een aantal veelbelovende DMT’s die aangetoond hebben de ontwikkeling van type 1 diabetes te vertragen of te stoppen. Deze therapieën beïnvloeden op verschillende manieren het verloop van de ziekte. Vaak is sprake van gebruik van geneesmiddelen die al eerder zijn toegelaten voor andere ziekten. Dit is een groot voordeel omdat veiligheid dan al (gedeeltelijk) is aangetoond en daarmee een deel van de kosten van de ontwikkeling van de therapie bespaard kunnen worden.

JDRF steunt onderzoek naar DMT’s. Het doel is om de therapieën zo snel mogelijk in handen van mensen met type 1 te krijgen, maar voordat dit kan is er nog veel onderzoek nodig. Om dit onderzoek te doen is er geld nodig. Doneer daarom aan JDRF, zodat wetenschappers deze therapieën verder kunnen ontwikkelen. Zo krijgen we type 1 diabetes de wereld uit.

Voor meer informatie over DMT’s en de projecten klik hier.

Type 1 diabetes (T1D) de wereld uit helpen: dat is de missie van JDRF. Om dit te bereiken werken wij wereldwijd samen voor het beste wetenschappelijk onderzoek. Jouw steun maakt dat een oplossing voor T1D dichterbij komt. Samen maken we van type één, type géén!

Help ons