Minister Kuipers wil nog steeds 'passend bewijs' voor effect sensorvergoeding

JDRF

Er komt nog geen bredere sensorvergoeding. Dat heeft minister Ernst Kuipers laten weten in een reactie op de tweede brief die diverse diabetesorganisaties samen verstuurden. Volgens de minister is er nog steeds geen passend bewijs voor het effect van rt-CGM.

De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport reageert op een tweede brief van Orietta Koster, Diabetesvereniging Nederland, Diabeter, Diabetes Fonds, Diabetes+, Stichting DON, Stichting ééndiabetes, Bas van de Goor Foundation en Stichting JDRF Nederland. Kuipers gaat serieus in op de oproep, maar blijft erbij dat voor bredere vergoeding van de continue glucosesensor 'passend bewijs' nodig is.

Verder kijken

Het blijft onduidelijk was precies 'passend bewijs' is. Diabetesvereniging Nederland heeft het Zorginstituut hier meerdere keren naar gevraagd. Daarnaast wordt nauwelijks ingegaan op de functionaliteit van de verschillende sensorsystemen.

De herbeoordeling van een continue glucosesensor ten opzichte van een flash glucosesensor is niet gerechtvaardigd, zo is te lezen in de brief van Ernst Kuipers. Hierbij gaat het vooral om het gebruik van enkel een sensor. Er wordt nog verder gekeken naar het gebruik van een sensor in een hybrid closed loop. We hopen dat dat openingen biedt voor bredere sensorvergoeding in de nabije toekomst.

Diabetesvereniging Nederland maakte een samenvatting van de brief van minister Ernst Kuipers. Deze lees je via de button.

https://www.dvn.nl/nieuws/nieuwsbericht/reactie-van-minister-kuipers-op-brief-over-vergoeding-cgm