Acties en Events

Diabeter zet zich in voor een wereld zonder type 1 diabetes

Acties en Events

Diabeter teamfoto 646

Genezing van type 1 diabetes mogelijk maken: dat is het doel van de jaarlijkse JDRF One Walk. Veel mensen, met en zonder type 1 diabetes, starten een actie, maar ook teams doen mee. Bijvoorbeeld het team van diabetescentrum Diabeter. We stelden hen vijf vragen over hun deelname.

Hoe begon het idee voor jullie eerste deelname aan de JDRF One Walk als Diabeter-team?

“Ons team was toen nog veel kleiner dan nu. Als zo’n initiatief langs komt, om type 1 diabetes ‘de wereld uit te lopen’, is dat zeker iets waar we niet omheen kunnen.”

Waarom vinden jullie het belangrijk om als organisatie deel te nemen aan de JDRF One Walk?

“We voelen ons nauw verbonden met het doel van JDRF: type 1 diabetes de wereld uit helpen. Als behandelaars zien we immers voortdurend de impact van deze chronische ziekte op de levens van de mensen die bij ons onder behandeling zijn. Type 1 diabetes heeft dagelijks zo ontzettend veel invloed op iemands fysieke en mentale welzijn, levensgeluk en vooruitzichten! Dus een initiatief als de JDRF One Walk steunen we graag.”

Hoe krijg je het team iedere editie weer enthousiast?

“De Walks zijn ook een beetje een teamdag, met leuke ontmoetingen, gezellige wandelingen en aan het einde van de dag het voldane gevoel dat je bijgedragen hebt aan iets ontzettends belangrijks. Onze collega’s zijn daar graag onderdeel van. Ook in deze coronatijd voelt het goed om je in te zetten, ook al is dat op een andere manier.”

Jullie hebben al veel geld samengebracht. Wat is het geheim van jullie succes?

“Enthousiasme! Daarmee halen we niet alleen medewerkers, maar ook relaties over de streep om het Diabeterteam van de JDRF One Walk te steunen. We doen oproepen in onze interne nieuwsbrief, maar eigenlijk komt het vaak uit de teams zelf.

We verspreiden onze actie via onze nieuwskanalen, zoals de nieuwsbrief voor patiënten, de website en onze social media. Ouders van kinderen met type 1 diabetes zijn ook vaak enthousiast om via onze kanalen een oproep te doen, dat vinden we ook fantastisch.”

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die twijfelen of ze een actie voor de JDRF One Walk gaan starten?

“Gewoon doen! Dit is je kans om een bijdrage te leveren aan het onderzoek naar genezing van type 1 diabetes! Want daar draait het allemaal om: type 1 diabetes de wereld uit helpen.

Dus bedenk een actie. Dat kan van alles zijn: jezelf laten sponsoren voor je wandelchallenge, klussen doen, etc. Via JDRFwalk.nl kun je dan een sponsorpagina maken. Ga ervoor, het is leuk om als team te doen en je draagt écht iets bij!”