Acties en Events

We mogen weer naar het museum: pop-up expositie JDRF weer open!

Nieuws

600x290px Diabetes

De deuren van Rijksmuseum Boerhaave mogen weer open! Per 5 juni versoepelt het kabinet de coronamaatregelen voor musea. Dat betekent dat je onze pop-up expositie 'Type 1 diabetes de wereld uit' snel weer kan bezoeken.

Door de coronapandemie was de pop-up expositie lange tijd niet te zien. Vanaf 5 juni kunnen bezoekers op reservering weer terecht in Rijksmuseum Boerhaave. Ook Type 1 diabetes de wereld uit, een tentoonstelling over de impact van type 1 diabetes, is te bekijken tot eind oktober.

Type 1 diabetes de wereld uit

Type 1 diabetes de wereld uit is een tentoonstelling van JDRF Nederland in samenwerking met Rijksmuseum Boerhaave. Bezoekers krijgen in een multimediale presentatie de impact van type 1 diabetes op het dagelijks leven van mensen te zien. Ook leren ze aan de hand van wetenschapsjournalist Diederik Jekel, die zelf type 1 diabetes heeft, over mogelijke oplossingen.

Met de pop-up presentatie worden bezoekers niet alleen bewust gemaakt van de impact van type 1 diabetes op iemands leven, maar wordt ook het belang van wetenschappelijk en toegepast onderzoek onderstreept. Om type 1 diabetes de wereld uit te helpen, is wereldwijd toponderzoek noodzakelijk.

Museumbezoek

Om het museum te bezoeken, is reserveren noodzakelijk. Zo houdt het museum zicht op het aantal bezoekers. Ook gelden andere maatregelen om een museumbezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Meer informatie hierover is te vinden op de website van Rijksmuseum Boerhaave.


De pop-up tentoonstelling is te bekijken tot eind oktober.