Nieuws

Suzannes voetbalteam schiet op de lat voor een wereld zonder T1D

Acties en Events

Suzanne voetbalteam

Het hele voetbalteam enthousiast krijgen om geld in te zamelen voor JDRF: het lukte Suzanne Hamers. Ze daagde zichzelf en haar teamgenoten uit om in november honderd keer een bal op de lat te schieten. Met een gezellige, onderlinge competitie haalden ze een mooi bedrag op voor wetenschappelijk onderzoek naar type 1 diabetes.

Suzanne deed eerder al eens mee met de Joop Zoetemelk Classic, maar vijf jaar na die actie vond ze het tijd voor wat nieuws. Een van haar vriendinnen opperde het idee om het voetbalteam erbij te betrekken. Samen vertelden de meiden over Stichting JDRF, wat type 1 diabetes betekent voor Suzanne en dat ze in actie wilden komen om oplossingen voor type 1 diabetes dichterbij te brengen. Suzanne: “Gelukkig kwamen er alleen maar fanatieke en positieve reacties op en iedereen inclusief trainers deden mee.”

Heb jij ook zo'n leuk voetbalteam of iemand anders waarmee je in actie kan komen voor JDRF? Aarzel niet! Samen met jou wil JDRF wetenschappelijk onderzoek naar oplossingen voor type 1 diabetes versnellen. Kijk op actievoortype1.nl en start jouw actie!

Ik start een actie!

Corona

Alle trainingen in november sloten ze af met een potje latjetrap. In hun actieblog hielden ze de stand bij en deelden ze wekelijks een update. De coronapandemie gooide nog even roet in het eten, toen de training plots stil werden gelegd. Maar daar liet Suzannes voetbalteam het niet bij zitten: met filmpjes zorgden ze dat ook de laatste tien ballen nog op de lat belandden. “Zo konden we onze challenge toch voltooien.”

Ze vervolgt: “We hebben erg veel plezier gehad. En wat vooral belangrijk is: we hebben een mooi bedrag voor JDRF opgehaald." En oh ja... de winst ging naar Suzanne zelf. Met 17 ballen op de lat was ze de overduidelijke winnaar van de challenge.