Webinars

Webinar Frank Snoek 2 april 2020

Acties en Events

JDRF houdt je Up-to-Date tijdens de coronacrisis en dat doen we met toffe webinars met onderzoekers. Want ook in deze tijd is onderzoek naar type 1 diabetes belangrijk. Tijdens het webinar vertelt een wetenschapper over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van type 1 diabetes.

Op donderdag 2 april vertelde dr. Frank Snoek over de mentale kant van type 1 diabetes. Het leven met deze ziekte kan soms best heftig zijn. Nu tijdens de coronacrisis wellicht nog meer. Hoe zit dat?

Bekijk hieronder het webinar terug.

Dit webinar bieden wij gratis aan. Maar wetenschappelijk onderzoek is niet gratis. Verander samen met JDRF type één naar type géén. Support jij ons ook?

Draag bij aan onderzoek

Over Frank Snoek

Prof. Frank Snoek is medisch psycholoog en werkzaam in Amsterdam UMC, waar hij sinds jaren onderzoek doet naar de psychologische gevolgen van diabetes type 1 en type 2. Snoek en zijn team hebben verschillende programma’s ontwikkeld om mensen met diabetes te ondersteunen in het omgaan met de last van de diabetes, onder meer op het gebied van diabetes distress, depressie en hypoglykemie. Hij geeft leiding aan de gespecialiseerde polikliniek Diabetes Mentaal die hulp biedt aan mensen met diabetes en psychologische problemen.

Het programma van de webinars is onder enig voorbehoud. Het coronavirus brengt wat onzekerheden met zich mee. Het kan voorkomen dat we genoodzaakt zijn het programma op verschillende vlakken aan te passen. Als je je aangemeld hebt, brengen we je hiervan uiteraard op de hoogte.

Foto Frank scaled