Diabetesorganisaties schrijven tweede brief aan minister Kuipers over sensorvergoeding

JDRF

Samen met meerdere diabetesorganisaties schreven we begin dit jaar een brief aan minister Ernst Kuipers over sensorvergoeding. Helaas kregen we van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport niet het antwoord dat we hoopten. Daarom hebben we de minister een nieuwe brief gestuurd om duidelijk te maken dat sensorvergoeding noodzaak is.

Orietta Koster, Diabetesvereniging Nederland, Diabeter, Diabetes Fonds, Diabetes+, Stichting DON, Stichting ééndiabetes, Bas van de Goor Foundation en Stichting JDRF Nederland slaan wederom de handen ineen in de strijd voor vergoeding van de continue glucosesensor. De minister liet in reactie op de eerste brief weten dat het Zorginstituut voorlopig geen nieuwe beoordeling doet. Dat betekende direct dat de glucosesensor niet breder vergoed wordt.

Tweede brief

In deze tweede brief doen we nogmaals een oproep voor bredere vergoeding van rt-CGM. Hierin brengen we de nieuwste wetenschappelijke inzichten m.b.t. het gebruik van continue glucosesensoren onder de aandacht. Ook benadrukken we wederom het belang van een vrije keuze op het gebied van diabeteshulpmiddelen zoals de glucosesensor. Met elkaar blijven we werken aan de best mogelijke kwaliteit van leven voor iedereen met type diabetes.