Nieuws

De Accu-chek Insight: de ervaring van Robin

Leven met T1D

Robin 2

Naam: Robin

Leeftijd: 28 jaar

Ik heb type 1 diabetes sinds: 2012

Ik gebruik een insulinepomp sinds: juli 2015

Mijn huidige insulinepomp is: Accu-Chek Insight

Ik gebruik deze insulinepomp sinds: juli 2015 en na een korte onderbreking sinds oktober 2020

Ik koos deze insulinepomp, omdat… toen ik mocht kiezen de meest moderne pomp was. Na een korte switch naar een andere pomp, ben ik terug gegaan naar de insight, omdat deze extreem veel mogelijkheden heeft naast de standaard functies. Zo ben ik begonnen met het zelf loopen van mijn freestyle sensor met de insight.

Het beste aan deze pomp vind ik… het compacte formaat en het gemak waarmee hij te vullen is. Hij gebruikt voorgevulde ampullen van 1.6ml. Ook zijn de naalden voor de canules heel praktisch, omdat ze een automatisch beschermend mechanisme hebben, waardoor je je er nooit aan kan prikken.

Wat minder fijn is aan deze pomp, is… dat de ampullen redelijk klein zijn. Als je veel insuline nodig hebt, kan het zijn dat je de ampul om de dag moet vervangen.

Ik zou deze pomp aanraden aan iemand die… graag een compacte pomp wil die makkelijk in gebruik is en voor mensen die graag een gesloten systeem willen, maar daar niet voor in aanmerking komen. Met een klein beetje technische kennis is er heel veel mogelijk met deze pomp.