Nieuws

De Tandem t-slim: de ervaring van Martijn

Leven met T1D

Martijn tandem t slim 2

Naam: Martijn

Leeftijd: 14 jaar

Ik heb type 1 diabetes sinds: 2015

Ik gebruik een insulinepomp sinds: 2016

Mijn huidige insulinepomp is: de Tandem t-slim X2

Ik gebruik deze insulinepomp sinds: oktober 2020

Ik koos deze insulinepomp, omdat... hij heel slim is. Hij werkt met de Dexcom-sensor en doet heel veel automatisch. Ik hoef nooit meer te kalibreren of vingerprikken. Verder is hij heel klein en licht en ziet de pomp er erg cool uit. Ook is een touchscreen heel handig. Voor mij was het ook belangrijk dat er 300 eenheden insuline in deze pomp kunnen. Bij andere insulinepompen is dit soms minder.

Het beste aan deze pomp vind ik... dat hij zo slim is. De pomp kan zelf de hoeveelheid insuline regelen als ik hoge of lage waardes krijg. Hij geeft dan kleine bolusjes of zet de basaal stil. Als er nieuwe software is, kan ik die net als bij mijn telefoon updaten.

Wat minder fijn is aan deze pomp, is... dat je de pomp niet met je telefoon kan bedienen. Dan zou mijn diabetes nog minder opvallen. Mijn vrienden en mensen op school weten het wel, maar soms wil je het liever even niet laten zien.

Ik zou deze pomp aanraden aan iemand die… graag een mooie, kleine insulinepomp zoekt die heel slim is, steeds nieuwe dingen kan en heel makkelijk te gebruiken is. Eigenlijk aan iedereen dus.

Tandem DSC 8562