Nieuws

Micheline (55) ervaart rust en zekerheid met rt-CGM systeem

Leven met T1D

MEI23 Dexcom betaalde mail

In maart 2011 meldde Micheline Tasseron, nu 55 jaar oud, zich met vage klachten in het ziekenhuis. Ze kreeg de diagnose type 2 diabetes, maar bleef zich onwel voelen. Na twee jaar kwam het hoge woord er eindelijk uit: de diagnose type 1 diabetes.

Micheline: “Na een verkeerde diagnose en van het kastje naar de muur gestuurd te zijn, begon ik in 2013 eindelijk met het spuiten van insuline. Vervolgens stapte ik in 2015 over op mijn eerste insulinepomp en dat maakte een groot verschil in mijn diabetesmanagement. Ik hoefde niet meer zelf te spuiten, mijn pomp regelde dat voor mij. Ik hoefde slechts de hoeveelheid insuline te bepalen en de pomp deed het werk."

Leuker mens

Inmiddels is Micheline rustiger door het gebruik van de Dexcom G6 sensor. “Dit geeft mij zoveel zekerheid. Het zorgt ervoor dat ik beter slaap, makkelijker sport en beter kan inspelen op onverwacht hoge en lage waarden. Als mijn suikerwaarden goed zijn, voel ik me beter, heb ik meer energie en ben ik een leuker mens. Stress en hormonen veroorzaken enorme schommelingen in mijn waarden en dat zijn factoren die ik niet kan beheersen. Wel zijn die met de Dexcom beter te regelen.”

Constante waarden

Micheline vindt het gebruik van de Dexcom fijn en betrouwbaar: “De sensor is heel nauwkeurig en meet continu mijn suikerwaarden. Ik weet altijd waar ik aan toe ben. Daarnaast heb ik bijna geen last meer van hypo’s en zijn mijn waarden een stuk constanter.” De rt-CGM sensor zorgt ervoor dat zij haar leven zoveel mogelijk kan leiden zoals ze eerder deed. Gewoon naar het museum of op stap, zonder enorme pieken en dalen én met minder moe zijn als resultaat.

Mentale gezondheid

Op de vraag of het hebben van type 1 diabetes effect heeft op haar mentale gezondheid, reageert ze: ”Ik zeg altijd dat het geen effect heeft. Daarmee houd ik in stand wat de buitenwereld denkt: dat de ziekte niet zoveel voorstelt. Je bent er zelf bij, dan moet je gezond eten of lekker bewegen. Helaas is het niet zo makkelijk. Ik hoef geen lintje, maar het besef dat het echt een lastige chronische ziekte is, die je 24/7 hebt, dat zou een heleboel beter maken.”

Micheline zet zich in voor sensorvergoeding, omdat in haar ogen iedereen met type 1 de beschikking moet hebben over een rt-CGM om complicaties te vermijden. “Ik wil de beste diabeteszorg en kwaliteit van leven voor iedereen met deze diagnose.”

Nieuwsgierig geworden naar de Dexcom G6? Hoor er meer over in de Dexcom Echt Meer podcast.

Dit verhaal is mede mogelijk gemaakt door Dexcom.