Nieuws

De insulinepomp van Tadeusz brengt weer een beetje kleur in de serieuze wereld van diabetes

Leven met T1D

Kaleido beeld gesponsord verhaal april 2023

Tadeusz Siudak (30) was 14 toen hij de diagnose type 1 diabetes kreeg. Tien jaar heeft hij de pen gebruikt. Pas toen Kaleido op de markt kwam, is hij overgestapt naar deze insulinepomp. Sindsdien voelt het alsof hij zijn leven weer terug heeft en is hij zelfs aan het trainen voor de halve marathon.

Waarom Tadeusz niet eerder de overstap heeft gemaakt? Hij wilde geen polonaise aan zijn lijf. “Ik vond pompen altijd te groot. Daarom heb ik gewacht tot er een op de markt kwam die beter aansloot bij mijn behoeftes. Kaleido is superklein, ik kan hem gewoon op mijn arm dragen, hij werkt heel eenvoudig en ziet er ook nog eens fancy uit!”

Alle vrijheid en flexibiliteit

Het grootste voordeel van een pomp vindt Tadeusz het gemak waarmee hij insuline toedient. “Een pen is prima als je thuis bent. Maar in de bioscoop of op een festival is het toch lastiger. Nu geef ik simpel een bolus via mijn Kaleido. Deze lijkt op een kleine afstandsbediening. Dat levert vaak leuke gesprekken op. Zo brengt mijn pomp toch een beetje kleur in de serieuze wereld van diabetes. Met Kaleido heb ik ook nog eens de vrijheid om hem af- en aan te koppelen als ik dat wil, zo heb ik alle vrijheid van de wereld.”

Tijdens corona is Tadeusz begonnen met hardlopen, dat inmiddels is uitgegroeid tot een ‘uit de hand gelopen hobby’. Hij loopt drie keer in de week en is zelfs aan het trainen voor de halve marathon van Utrecht. “Ideaal dat ik een tijdelijke basaal kan instellen waarmee ik hypo’s voorkom. Ook buiten het sporten om ben ik stabieler geworden. Eerst steeg ik vaak in de avond, maar dat is gelukkig verleden tijd sinds ik de Kaleido gebruik.”

Omdat Kaleido een relatief nieuwe pomp is, heeft het bedrijf gebruikgemaakt van een groep ‘early adapters’ die feedback gaven. Ook Tadeusz maakte deel uit van deze zogenaamde K-Force groep. “Kaleido heeft ontzettend goed geluisterd naar onze inbreng, waardoor de pomp heel fijn en gebruiksvriendelijk is. Mijn leven is er absoluut een stukje gemakkelijker door geworden.”

Het draait om de mens

Over het contact met Kaleido is Tadeusz erg te spreken. “Medische bedrijven zijn vaak zakelijk. Bij Kaleido draait het om de mens en dat merk je aan alles. Ze kijken heel goed naar de behoeftes van hun klanten. Het hebben van diabetes is een serieuze zaak. En juist daarom is het zo fijn dat de kleine, vrolijk gekleurde Kaleido pomp het allemaal wat luchtiger maakt.”

Nieuwsgierig geworden naar de insulinepomp van Kaleido? Bekijk de website.

Dit verhaal is mede mogelijk gemaakt door Kaleido.