Nieuws

Vertrek Animas van insulinepompmarkt – wat nu?

Leven met T1D

In februari 2017 maakte Johnson & Johnson, het bedrijf achter de Animas-insulinepomp, bekend geen pompen meer te leveren in Nederland. Later in 2017 gaf Johnson & Johnson aan zich helemaal terug te trekken van de insulinepompmarkt wereldwijd. Wat betekent dit voor Animas-gebruikers?

Tot en met 30 september 2019 konden Animas gebruikers hun insulinepomp nog blijven gebruiken. Ook het bestellen van toebehoren bleef mogelijk tot deze datum. Na 30 september 2019 is het bestellen van hulpmiddelen niet meer of niet meer volledig mogelijk.

Overstappen
Was jij een Animas-gebruiker? Dan heeft je hulpmiddelenleverancier vermoedelijk contact met je opgenomen. In overleg met je diabetesteam en leverancier, kan je kosteloos overstappen naar het 640G-pompsysteem van Medtronic.

Medtronic is door Animas aangewezen als keuzepartner, waarbij Medtronic huidige Animas gebruikers aanbiedt kosteloos over te stappen op de Medtronic 640G. Voor uiterlijk 30 september 2019 was het nodig om over te stappen: de hulpmiddelen van de Animas zijn vanaf dan niet meer leverbaar.

Andere keuzes
Naast de Medtronic 640G pomp heb je ook nog andere keuzes. Je kunt natuurlijk altijd insulinepennen gaan gebruiken. Maar ook Roche en Ypsomed hebben aangegeven om onder bepaalde voorwaarden gebruikers van Animas kosteloos te willen laten overstappen op hun insulinepomp.

Ypsomed heeft daarbij aangegeven dat, indien de overbruggingsperiode tot het einde van dit contract acceptabel is, zij mensen kosteloos laten overstappen op de MyLife Ypsopump. Roche heeft aangegeven dat mensen ook kosteloos kunnen overstappen op hun beide insulinepompen, de Accu-Chek Combo en de Accu-Chek Insight.

Het overstappen dient uiteraard altijd te gebeuren in overleg met je diabetesteam.