Nieuws

Minister Kuipers geeft reactie op brief over sensorvergoeding

JDRF

We hebben bericht gekregen van Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over sensorvergoeding. In een brief geeft hij antwoord op de oproep van meerdere diabetesorganisaties om de continue glucosesensor te vergoeden voor meer mensen met diabetes. Helaas wordt rt-CGM voorlopig nog niet breder vergoed.

Minister Kuipers schrijft in zijn brief dat het Zorginstituut vergoeding van de continue glucosesensor niet opnieuw wil beoordelen. Hij reageert daarmee op de oproep van Orietta Koster, Diabetesvereniging Nederland, Diabeter, Diabetes Fonds, Diabetes+, Stichting DON, Stichting ééndiabetes, Bas van de Goor Foundation en Stichting JDRF Nederland eind januari. Dat betekent gelijk ook geen nieuw besluit, dus geen bredere sensorvergoeding voor mensen met diabetes die afhankelijk zijn van insuline.

Geen bredere vergoeding, en nu?

De samenwerkende diabetesorganisaties zijn bezig met een antwoord aan de minister. We weten dat rt-CGM van toegevoegde waarde is en sensorvergoeding is echt bittere noodzaak. Ondertussen wenden we ons ook tot het Zorginstituut Nederland (ZiN). Minister Kuipers vraagt het ZiN namelijk de ontwikkelingen te volgen en vinden het dan ook belangrijk het Zorginstituut voldoende kennis heeft van de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Sensorvergoeding blijft een belangrijk onderdeel om mensen met type 1 diabetes de best mogelijke behandeling te bieden. Dit is dus zeker ook niet het einde: JDRF blijft zich samen met alle andere organisaties inzetten door vergoeding van de rt-CGM.

Diabetesvereniging Nederland maakte een samenvatting van de brief van minister Ernst Kuipers. Deze lees je via de button.

Naar de samenvatting