Nieuws

Heleen is gestart met het hybrid closed loop-systeem van Kaleido & Diabeloop en dat geeft haar veel vrijheid

Leven met T1D

Heleen Kaleido

Heleen heeft sinds haar 12e type 1 diabetes. Sinds enkele weken is ze overgestapt op de innovatieve insulinepomp van Kaleido, waardoor ze minder met haar diabetes bezig is. “In het begin was het best wel een beetje spannend om van start te gaan met een hybrid closed loop-systeem."

"Met een hybrid closed loop-systeem koppel je simpel gezegd een glucosesensor aan een insulinepomp en een algoritme. Het algoritme neemt automatisch beslissingen op basis van de input”, vertelt Heleen, die blij is dat ze de stap gemaakt heeft. Zij heeft haar nachtrust teruggekregen en het systeem verbeterde haar time in range - het percentage van de tijd waarop je glucosewaarden binnen de streefwaarden vallen - al in de eerste week. Het brengt haar zoveel, waar ze niet eens van had durven dromen. “Het geeft mij zoveel vrijheid, ik hoef minder met mijn diabetes bezig te zijn. Het systeem neemt mij werk uit handen. Het is zo fijn dat ik mijn diabetes niet steeds in de gaten hoef te houden als ik slaap of mijn werk doe.”

Heleens advies voor anderen met diabetes? “Ga als je kunt van start met Kaleido en DBLG1 en ervaar de vrijheid die het systeem je kan bieden.”

Met Kaleido heb je niet alleen de mogelijkheid om een algoritme te gebruiken die door meer dan 10.000 mensen in Europa wordt gebruikt, maar Kaleido is ook een waterdichte insulinepomp* die klein en kleurrijk is en die afgenomen kan worden in situaties die daarom vragen.

Wil je het hele verhaal van Heleen horen? Bekijk dan onderstaande video.

Nieuwsgierig geworden naar het hybrid closed loop-systeem van Kaleido & Diabeloop? Bekijk de website.

Dit verhaal is mede mogelijk gemaakt door Kaleido.

*De Kaleido pomp is waterdicht tot een diepte van 1,5 meter voor maximaal 1 uur.